Sint-Eduardusinstituut geeft aftrap voor zorgproject van ministers Vandeurzen en Crevits

In een nieuwe campagne brengen Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en Hilde Crevits, Vlaams viceminister-president en minister van Onderwijs een Escape Room naar 35 middelbare scholen in Vlaanderen en Brussel om het werken in de zorg te promoten.

Onze school had de eer de aftrap te mogen geven van dit project. Dit gebeurde in het gezelschap van minister Jo Vandeurzen en Raf De Rycke, gedelegeerd bestuurder en voorzitter van vzw Provincialaat der Broeders van Liefde.

Onze leerlingen kregen de kans om op een creatieve manier kennis te maken met de uitdagingen die aan de job verbonden zijn.

“Van werken in de ­kinderopvang en thuisverpleegkunde over de gehandicaptenzorg, de ouderenzorg, de jeugdzorg, de geestelijke gezondheidszorg en de ­revalidatie tot een job in het ziekenhuis: de zorgsector biedt een breed palet aan carrièremogelijkheden. Dankzij deze Escape Room ontdekken jongeren in één lesuur samen wat werken in de gezondheidssector aan uitdagingen biedt”, aldus Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

“Iedereen kent wel het concept van een Escape Game, met dat concept omgezet in een Escape Room op scholen wordt werken in de zorgsector in de kijker gezet. Leerlingen komen op een speelse manier in aanraking met de uitdagingen die in de zorg- en welzijnssector zitten.” zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.