Vernieuwd Antwerps tramnet vanaf 8 december

Belangrijk nieuws voor leerlingen die met het openbaar vervoer naar school komen: vanaf 8 december vernieuwt De Lijn haar tramnet in Antwerpen. Dit heeft enkele gevolgen voor bestaande en nieuwe routes. 

Wat verandert er?

  • Tramlijn 1 (P+R Luchtbal – Bolivarplaats – Zuidstation) is nieuw en verbindt het noorden met het zuiden van de stad.
  • Tramlijn 8 (P+R Wommelgem – Astrid) krijgt een aangepaste route. De eindhalte is niet meer Antwerpen – Zuid, maar premetrostation Astrid.
  • Tramlijn 24 (Silsburg – Havenhuis) blijft tussen Silsburg en de Rooseveltplaats haar vertrouwde traject volgen, maar in plaats van richting Melkmarkt gaat het voortaan via de Italiëlei, Noorderplaats en Cadixwijk naar het Havenhuis.

Opera is opnieuw een belangrijk overstappunt
Na de grondige renovatie is station Opera weer een belangrijk overstappunt. Bovengronds kan je op het Operaplein de nieuwe tramlijn 1 nemen. Ondergronds kan je vanaf hier mee richting Linkeroever met de lijnen 3, 5, 9 en 15. Tramlijn 10 brengt je naar het Wijnegem Shopping Center, Deurne Noord en het Schoonselhof.

Wat wijzigt er nog?

  • Buslijnen 730, 760 en 761 rijden niet meer langs de Rooseveltplaats . Lijn 730 heeft vanaf nu P+R Luchtbal als vertrek- en eindpunt. Daar kan je overstappen op de nieuwe tramlijn 1. Havenlijnen 760 en 761 rijden naar station Noorderdokken.
  • Tramlijn 70 (Eilandje – P+R Luchtbal) houdt op met bestaan. Dit was een tijdelijke oplossing zolang de nieuwe tramlijn 1 er niet was.

Lees meer over het vernieuwde tramnet in Antwerpen.